„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w obszary wiejskie”

Materiał opracowany przez Dary Natury Sp. z o.o.

Operacja pn. „Promocja produktów wytwarzanych przez grupę producentów (sosy do sałatek, oleje, musy, soki warzywne i roślinne, pasty warzywne, pesto, susze warzywne, kawy roślinne, herbaty, przekąski, mąki, napoje, dania gotowe, konfitury, przeciery, produkty w kapsułkach, przyprawy, chrzan pospolity, melisa lekarska, papryka roczna, porzeczka czerwona) oraz upowszechnienie wiedzy o tych produktach i systemie jakości, w ramach którego te produkty zostały wytworzone (system rolnictwa ekologicznego)” współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Poznaj produkty pochodzące z rolnictwa ekologicznego i zadbaj o swoje zdrowie.

Unijny certyfikat produkcji ekologicznej to gwarancja przestrzegania przepisów UE dotyczących rolnictwa ekologicznego.

Sosy i oleje olej „junior”

Olej uzupełniający dietę w kwas linolowy (LA), linolenowy (ALA) oraz witaminy E, C, D i E. Przeznaczony dla dzieci starszych oraz osób dorosłych. Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, związków polifenolowych i steroli roślinnych. Dodatek ekstraktu (5:1) z owoców dzikiej róży i rokitnika zwyczajnego wzbogaca olej w witaminę C oraz związki polifenolowe o właściwościach przeciwutleniających.
Jedna porcja dostarcza: 60 mg witaminy C (75% RWS), 0,82 µg witaminy D2 (16,3% RWS), 12 mg witaminy E (100% RWS).